25 november 2017

Landgoed ‘s-Graveland is zo onschuldig als gedacht.

By Slotvan

Swaenenburgh is de naam van het s-Gravelandse landgoed dat het dichtst bij Bussum ligt, maar het minst bekend is. De ingang bevindt zich aan de Franse Kampweg, vlak tegenover de Hilversumse Meentweg, en het kavel staat haaks op Schaep en Burgh. Het is een betrekkelijk klein landgoed dat in de loop van eeuwen verschillende eigenaren heeft gehad, samen met het naastgelegen s-Gravenhoek, wat nu weiland is. De Swaenenburgh kreeg pas in 1797 die naam.

Doordat er ook aan de achterzijde vanaf de wandelpaden van Schaep en Burgh geen huis te zien is, maar wel hoge hekken met camera’s, doet het landgoed wat verdacht aan.

 

Op dit landgoed hebben namelijk meerdere ”Criminelen” hun voordeel doen gelden.

 

Laten we beginnen met een van de eerste bekende crimineel die hier heeft gewoond.

Robert Jan Doorn

Er was inderdaad wat aan de hand op het landgoed. Op 25 april 1989, zeven uur in de ochtend, vielen commando’s en politie met geweld het huis binnen. Zij arresteerden daar in opdracht van de Zwitserse justitie de libertair, meester-witwasser, fraudeur, zakenman en aandelenzwendelaar Robert Jan Doorn (op 1 maart 1946 in Arnhem geboren). Het lukte echter niet om Doorn veroordeeld te krijgen, en een paar maanden later zet hij zijn malafide praktijken voort. Nadat hij zijn landgoed rond 2000 verloor, verhuisde hij naar Curacao, waar hij zwendelt in vastgoed.


Johan Verhoek alias De Hakkelaar

Alleen de Hakkelaar en zijn toenmalige vriendin Marie Jose van E en dochter Maruschka Verhoek woonde niet in de grootste villa op het landgoed in ‘s-Graveland maar in de bij woning die vroeger werd gebruikt voor het personeel van de grootste villa.Ook tijdens de opname van de film De Dominee.
Wat best grappig is eigenlijk is dat de hoofdbewoner van het landgoed tegen Johan Verhoek alias De Hakkelaar en zijn toenmalige vriendin Marie Jose van E zei dat de film de Dominee ( Klaas Bruinsma ) daar werd opgenomen. Toen zei Marie Jose tegen de hoofd bewoner Klaar Bruinsma die ken ik niet. Toen zei de hoofdbewoner ken je die niet, die heeft te maken met Johan Verhoek alias De Hakkelaar, Toen zei Marie Jose tegen Johan, ken jij die Johan v alias De Hakkelaar ? Toen antwoordde Johan, nee nooit van gehoord.Tijdens de opname van de film, kon Johan Verhoek een paar dagen niet thuis komen omdat hij bang was dat hij herkend zou worden.

 

Het was een dag na Johan zijn verjaardag 03 juli 2007 het einde van het verblijf van de Hakkelaar op het landgoed. Want toen kwam het arrestatie team Johan en Marie Jose arresteren. Toen kon Johan V niet meer ontkennen dat hij de Hakkelaar niet kende. Tegenover de hoofdbewoner. Die niet zo blij was dat al die tijd de Hakkelaar op zijn landgoed verbleef.

 

http://www.nu.nl/holleeder/1138860/arrestaties-in-witwasonderzoek-losgeld-heineken.html